Kasteel van Marnix

Fotoreportage “Op reis naar het Scheldeland”

Kasteel van MarnixOp zaterdag 27 augustus zijn we, na 2 jaar gedwongen uitstel,  terug op uitstap geweest.

Na een gedwongen uitstel van twee jaar was het de beurt aan de Heemkundige Kring van Kinrooi om de gebruikelijke reis te organiseren. We hebben samen een verrassende dag Scheldeland in Klein­-Brabant kunnen beleven. Ondertussen heeft onze huisfotograaf Gerard een mooie fotoreportage gemaakt. U kunt het resultaat bekijken in onze fotorubriek onder “Klein Brabant”!

Deze schilderachtige streek omvat de gemeenten Puurs, Sint-Amands, Bornem, Weert en Mariekerke. Deze prachtige regio werd uitgekozen omdat het voor velen van ons een onbekend terrein is als een van de negentien toeristische regio’s van Vlaanderen.

Sommigen zullen zich nog wel Antje De Boeck en Jo De Meyere in die prachtige TV-serie “Stille Waters” uit het jaar 2001 herinneren. Maar de echte hoofrollen zijn er weggelegd voor de machtige Schelde, de veerboten en het poëtisch landschap.

Veel plezier bij het bekijken van deze fotoreportage!